(Ibiza) sieraden

Verkleuring en materiaal: De kans bestaat dat sieraden na verloop van tijd minder mooi worden en gaan verkleuren (deze verkleuring is permanent). Dit komt omdat de sieraden niet van edelmetaal zijn gemaakt, zoals bijvoorbeeld wel bij echt goud en zilver. Het verkleuren van sieraden gebeurt voornamelijk doordat ze in contact komen met water, zoals bijvoorbeeld regen, parfum, zweet etc. Het is daarom verstandig dat je de sieraden af doet tijdens het douchen, sporten, spelen en slapen, dit ook i.v.m. het stukgaan van sieraden. Ook is het belangrijk sieraden netjes op te bergen in een donkere en vochtvrije ruimte, bijvoorbeeld een sieradenkistje. (Gecoat) staaldraad kan makkelijk vervormen, zorg daarom dat de sieraden bij het opbergen hun natuurlijke vorm behouden en niet knikken.

Nikkelallergie: Niet alle kralen en materialen zijn 100% nikkelvrij. Ik raad daarom kinderen met een nikkelallergie aan, deze niet of niet al te lang te dragen. Soms helpt het om de kralen en bedels te lakken met blanke nagellak. Pimpen&knutsels niet aansprakelijk voor eventuele allergische reacties.

Knoopjes in waxkoord of ander draad wat los schiet bij gemaakte  (Ibiza) sieraden kunnen meestal met knutsellijm weer worden vastgezet.

Wegwijzers en letterhuisjes

Materiaal wat loslaat kan vaak weer met knutsellijm/lijmpstool worden vastgezet. Wegwijzers zijn niet geschikt om buiten om te hangen. 

Servies

Servies kan in de oven worden afgebakken. Er worden instructies meegegeven tijdens het feestje. Servies blijft mooier als je het met de hand afwast. Afbeeldingen vervagen in de vaatwasser. Ook is het servies gevoelig voor krassen van bijvoorbeeld het snijden van je brood of het stapelen van servies op elkaar.